על אנשים חולי סכרת להיות תמיד ערניים לסימני אזהרה המגיעים מגופם כדי לנקוט צעדים מתאימים. שינויים ברמות הסוכר עלולים לגרום סחרחורות, התעלפויות.
היפוגליקמיה עשויה להופיע וחוסר תגובה עלול להביא ממש לסכנת חיים. בנוסף, מחלת הסוכרת עלולה גם להעמיד בסיכון את כפות הרגליים. עלולים להיווצר פצעים וכיבים, דלקות ונפיחויות. באמצעות שימוש במדרסים ניתן להקל על הכאב ולהפחית בצקות.
מדרסים מסייעים לחלק את משקל הגוף באופן נכון ומאוזן יותר. הקפדה על איזון רמת הסוכר ביחד עם התאמת מדרסים לחולי סוכרת יסייעו כמענה לכיבים. יש בכך כדי למנוע את הצורך בניתוח בקרב לא מעט מטופלים ולעיתים אובדן חלקי או מלא של כף הרגל.
מדרסים לחולי סוכרת במקום פצעים
אנשים רבים החולים בסוכרת מכירים את הבעיה – הופעה חוזרת ונשנית של כיבים ופצעים לא נעימים וכמובן גם מכאיבים. כאשר זהו המצב, אסור להזניח. באמצעות מדרסים שניתן להתאים במיוחד לאופי הבעיה ולמבנה כף הרגל מפחיתים את הכאב בכל צעד ובכל דריכה. באמצעות שימוש קבוע במדרסים קל יותר ללכת ולדרוך על הרגל ומקלים על תהליך ההחלמה של הפצעים והכיבים.
כאב בכף הרגל ותופעה של בצקת ונפיחות עלולים בהחלט להחמיר בימים חמים. זוהי תופעה ידועה. כך גם התופעה של כאבים כמעט בלתי נסבלים במידה ונאלצים לעמוד במשך שעה ארוכה או ללכת למרחק רב. השימוש במדרסים מתאימים, אורתופדיים, מוכיח את עצמו כיעיל במיוחד. האפשרות לרכוש מדרס שהותאם לאחר אבחון מנוצלת על ידי חולים רבים, ששואבים מכך תועלת רבה.
מכיוון שאצל סוכרתיים עשוי תהליך ההחלמה מכל פציעה בכף הרגל להיות ארוך יחסית, כדאי לעשות כל מה שניתן כדי להעניק לרגל תמיכה נאותה. מדרס יכול להפחית את הלחץ על נקודות שונות בכף הרגל. כדי להשיג תוצאה זאת ניתן להשתמש במדרס רך ומוטב לעשות זאת באמצעות התאמה מדרס אישי.
מדרסים לחולי סוכרת מביאים עימו יתרונות נוספים כגון הפחתת הסיכון לדלקות, פתרון גם לבעיות של כאבים בגב או בעקב, פתרון בעיה של כאבים בשל קשת גבוהה וכן הלאה. מובן שאת המדרס לא כדאי לרכוש רק כאשר מרגישים כאבים עזים או שהכיבים מאוד מפריעים. אם ניתן, כדאי להתאים את המדרס בשלב מוקדם ורק – תוך פניה למכון מקצועי להתאמת מדרסים אורתופדיים ומדרסים לחולי סוכרת.
חשוב להרגיש בנוח
איך יודעים אם מדרסים לחולי סוכרת שהתאימו לכם טוב ויעיל? התשובה לכך פשוטה – צריך להרגיש פשוט בנוח, מרגישים כיצד הלחץ על כף הרגל יורד ולא מרגישים אי נוחות, ומקפידים על בריאות הרגליים. את המדרס מומלץ למקם בתוך נעל איכותית, שגם מספקת לרגל אוורור נאות.
עדיף שהנעל לא תהיה צרה מדי ובדרך כלל עדיף שהיא תהיה במידה גדולה יותר ביחס לנעל הקבועה שאליה רגילים. בנוסף, חשוב להגיע להתאמת המדרס עם הנעל שאותה אתם מתכוונים לנעול בהמשך או לרכוש נעל במקביל לרכישת המדרס (יש מכונים אורתופדיים שמספקים גם מדרסים וגם נעלי איכות נוחות או נעליים אורתופדיות).
מה חשוב לוודא? חשוב לוודא שהתאמת המדרס נעשית באופן מוקפד ומקצועי. על איש המקצוע לקבל את מירב הנתונים מהמטופל. צריך לספר מהם הסימפטומים שמהם סובלים, מהם המלצות הרופא במידה וישנם. חשוב לשים לב שההכנה להתאמת המדרס כוללת לקיחת טביעת כף הרגל ובדיקה של מנח הרגל לקבלת תוצאה מיטבית.
חשוב שהמדרס כשלעצמו לא יביא ללחץ של קצות האצבעות על הנעל. הנעל צריכה להיות מעט ארוכה יותר. יש לשים לב שלאחר התאמת המדרס, ולאחר שימוש לתקופת מסוימת ייתכן יתבקשו שינויים קטנים. זהו דבר טבעי ומקובל וניתן להוסיף תמיכה ולשנות מעט את עיצוב המדרס על פי הצורך.