עולם המדרסים

מדרסים לנעליים צבאיות

מדרסים לנעליים צבאיותמדרסים הם התקן אורתופדי שנועד להקל על כאבי רגליים ולטפל בליקויים ביציבה, בחלוקת העומסים ובפיזור הלחצים של כף הרגל. נעליים צבאיות הן נעליים הדוקות והן בדרך כלל משמשות את החיילים לפעילות מאומצת. על מדרסים לנעליים צבאיות נרחיב במאמר הבא. 

 

מדרסים לנעליים צבאיות- מהם מדרסים בכלל?

מדרסים הם אביזר אורטופדי המוכנס לתוך הנעל במטרה לשפר את היציבה, להפחית עומסים ולטפל בבעיות בכף הרגל. המדרסים מיועדים לשימוש של אדם אחד בלבד ולא ניתנים להעברה. עם זאת, אותו אדם יוכל להעביר את המדרסים מנעל לנעל. אך יש לקחת בחשבון את טיב הנעל. במידה שיש לכם נעליים עם זווית עקומה, הכנסת המדרסים אליהם עלולה לפגוע במדרסים והם לא יוכלו לבצע את התפקיד שלהם כנדרש ולתמוך ברגל. 

קיימים שני סוגי מדרסים- 

 

למה צריך מדרסים לנעליים צבאיות?

רוב החיילים, בלי קשר לאופי השירות שלהם, מבצעים במהלך השירות פעילות מאומצת כמו עמידה ממושכת, מסעות ארוכים, נשיאת משקלים כבדים, אימוני ספורט הכוללים ריצה ועוד. פעילויות אלה גורמות לעומס רב על הגוף בכלל ועל כפות הרגליים בפרט. במיוחד כאשר החיילים נועלים נעליים צבאיות שהן נעליים כבדות והדוקות. 

הנעליים הצבאיות הן נעליים כבדות בעלות סוליה קשה ולא גמישה, אין לה תכונות של בלימת זעזועים ואין אפשרות באוורור כף הרגל. הנעליים הצבאיות לא מעניקות לכף הרגל את התמיכה שהיא זקוקה לה. מאחר שבצבא עוסקים בפעילות מאומצת, פעמים רבות נוצר עומס יתר על כף הרגל, כאשר פעמים רבות החייל מתעלם מהכאבים. כתוצאה מכך החייל חשוף לפציעות גב, בעיות ברכיים, שברי מאמץ וכאבים רבים הן בכף הרגל והן בגב או באגן. פציעות אלה עלולות ללוות את החייל גם לאחר סיום השירות. 

לכן, על מנת להימנע מהפציעות הללו ולשפר את הכאבים בגוף, מומלץ להתאים מדרסים לנעליים צבאיות. המדרסים יסייעו בתמיכה לכף הרגל, בחילוק העומסים ופיזור הלחצים עליה, הם יהפכו את העמידה וההליכה לנוחות יותר ויהיו בריאים יותר לכף הרגל. מדרסים לנעליים צבאיות הם מדרסים המותאמים לכל חייל וחייל באופן אישי על מנת להעניק לו את המענה הדרוש לו בהתאם למבנה כף הרגל שלו ולסוג הפעילות שמבצע. 

מדרסים לנעליים צבאיות בהתאמה אישית

מדרסים לנעליים צבאיות בהתאמה אישית הם מדרסים הנבנים באופן ספציפי לכף הרגל של החייל. מדרסים אלה מותאמים במיוחד לבעיה של החייל, למידות כף הרגל שלו ואין להעביר אותם מאחד לשני. התאמת המדרסים כוללת מספר שלבים בהם כף הרגל עוברת אבחון, נלקחות המידות המדויקות שלה ומייצרים מדרסים מתאימים. 

מדרסים לנעליים צבאיות בהתאמה אישית מיוצרים ממגוון חומרים שונים (קרבון, שעם, עור, פולימרים ועוד). 

כמו כן, מדרסים אלה ניתנים לשינוי כמו עיבוי, הוספת תמיכה בקשת, התאמה לנעל חדשה ועוד. מדרסים לנעליים צבאיות בהתאמה אישית מתאימים באופן מדויק למבנה כף הרגל, לתמיכה שהיא צריכה ולמנח הביומכני.

שימו לב- אמנם מדרסים לנעליים צבאיות מיוצרים באופן ספציפי ומותאם אישית, אך עם זאת מצריכים זמן הסתגלות בהם ייתכן שתצטרכו לחזור לביקורות על מנת לבצע שינויים במדרס. 

 

השלבים להתאמת מדרסים לנעליים צבאיות

מדרסים לנעליים צבאיות בהתאמה אישית הם מדרסים המותאמים באופן ספציפי לכל חייל וחייל. תהליך ההתאמה האישית כולל בתוכו מספר שלבים. 

 

השלב הראשון להתאמת מדרסים אורטופדיים הוא אבחון של כף הרגל. אבחון כף הרגל מצריך התייחסות למספר פרמטרים שונים, ביניהם גובה האדם, משקל הגוף, גיל, מבנה כף הרגל ועוד. כמו כן, במהלך האבחון חשוב מאוד להבין האם המדרסים מיועדים לספורט או למטרה אחרת, כמו לדוגמא מדרסים לפלטפוס גמיש שנועדו לתמיכה בכף הרגל ולחלוקת העומסים בצורה תקינה. 

אבחון כף הרגל יתבצע בשלושה מצבים- ישיבה עמידה והליכה. בכל מצב ייבחנו חלקים אחרים ויבואו לידי ביטוי בעיות אחרות. כמו כן באבחון יש לצלם את כף הרגל. 

באבחון יבצעו מספר בדיקות-

לאחר מכן יש להסביר לחייל מה הבעיה בכפות הרגליים שלו על מנת שיידע איך להתמודד איתה. 

 

לאחר ששלב האבחון עבר בהצלחה, יש לבחור את סוג המדרסים המתאימים למטופל ולבעיה ממנה סובל. סוג המדרסים יושפעו מהחומר ממנו יוכנו. 

את החומר יש לבחור בהתאם לבעיה ממנה סובל המטופל ובהתאם לפעילות היומיומית לשמה צריך את המדרסים, כלומר מה העבודה שלו, האם צריך את המדרסים לספורט וכדומה. 

יש להבדיל בין מדרסים רכים שמתאימים לאנשים בעלי רקמת שומן דלה או בעלי כף רגל סוכרתית, לבין מדרסים קשיחים או חצי קשיחים, עשויים קרבון שמתאימים לבעיות כמו פלטפוס או קריסה של עמדת הקרסול. 

 

לאחר בחירת המדרסים יש לקחת מידות של כף הרגל. יש 3 דרכים אפשריות ללקיחת המידות של כף הרגל של המטופל. 

 

בשלב זה, לאחר אבחון כף הרגל ולקיחת המידות שלה יש להתחיל בהכנת המדרסים בפועל. שלב הכנת המדרסים מחולק למספר שלבים שונים בפני עצמו ביניהם יש להכין שבלונה של המדרס מגבס, על ידי השבלונה יש להכין את המדרס בהתאם לחומר הנבחר ולסוג המדרס המתאים. 

קיבלתם את המדרסים החדשים, אך זה לא הסוף. לאחר כשלושה שבועות בהם המטופל הולך ומתנהל עם המדרסים החדשים, עליו להגיע לביקורת. בביקורת למעשה יש לבדוק שקיעות ועומסים הנוצרים על המדרסים ולהתאים אותם מחדש. התאמת המדרסים נעשית מחדש מאחר שכף הרגל דינמית אך לקיחת המידות נעשית במצב סטטי. לכן, בזמן הליכה, המדרסים עלולים להשפיע מעט אחרת על כף הרגל ויש להתאים אותם מחדש. יש לקחת בחשבון שיכול להיות מצב בו המטופל יצטרך מספר ביקורות עד שהמדרסים יתאימו לו לחלוטין.  

קראו עוד: 4 המדרסים הטובים ביותר לאנשים שעומדים כל היום

Exit mobile version