מדרסים לנעליים

תוכן עניינים
למידע נוסף השאירו פרטים נוספים

מדרסים לנעלייםמדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי מיוחד, המיוצר בהתאמה אישית לכף הרגל. למדרסים מטרה ברורה והיא לשפר את ההליכה, לשפר את היציבה של הגוף, להפחית עומסים על כף הרגל, לפזר לחצים וכך להפחית כאבים. 

 

מהם מדרסים לנעליים?

מדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי המוכנס לתוך הנעל במטרה לשפר את היציבה, להפחית עומסים ולטפל בבעיות בכף הרגל. המדרסים מיועדים לשימוש של אדם אחד בלבד ולא ניתנים להעברה. עם זאת, אותו אדם יוכל להעביר את המדרסים מנעל לנעל. אך יש לקחת בחשבון את טיב הנעל. במידה שיש לכם נעליים עם זווית עקומה, הכנסת המדרסים אליהם עלולה לפגוע במדרסים והם לא יוכלו לבצע את התפקיד שלהם כנדרש ולתמוך ברגל. 

קיימים שני סוגי מדרסים לנעליים- 

  • מדרסים פונקציונליים- מדרסים אלה מיוצרים במספר גרסאות שונות ומותאמים אישית למקרה של כל מטופל. מדרסים אלה נועדים לטיפול בבעיות קלות יחסית כמו קשת גבוהה או נמוכה (פלטפוס). 
  • מדרסים ביומכניים- מדרסים אלה מגיעי במספר גרסאות שונות ומותאמים אישית למקרה הספציפי של המטופל. מדרסים אלה משפרים את השפעת הביומכניקה (יישום של חוקי מכאניקה על המערכת הביולוגית של גוף האדם).

מדרסים לנעליים בהתאמה אישית

מדרסים לנעליים בהתאמה אישית הם מדרסים הנבנים באופן ספציפי לכף הרגל של המטופל. מדרסים אלה מותאמים במיוחד לבעיה של המטופל, למידות כף הרגל שלו ואין להעביר אותם מאחד לשני. התאמת המדרסים כוללת מספר שלבים בהם כף הרגל עוברת אבחון, נלקחות המידות המדויקות שלה ומייצרים מדרסים מתאימים. 

מדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים ממגוון חומרים שונים (קרבון, שעם, עור, פולימרים ועוד). 

כמו כן, מדרסים אלה ניתנים לשינוי כמו עיבוי, הוספת תמיכה בקשת, התאמה לנעל חדשה ועוד. מדרסים לנעליים בהתאמה אישית מתאימים באופן מדויק למבנה כף הרגל, לתמיכה שהיא צריכה ולמנח הביומכני.

שימו לב- אמנם מדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים באופן ספציפי למטופל, אך עם זאת מצריכים זמן הסתגלות בהם ייתכן שתצטרכו לחזור לביקורות על מנת לבצע שינויים במדרס. 

 

מדרסים לנעליים- מדרסי מדף

מדרסי מדף ניתנים לרכישה בבתי מרקחת, חנויות ספורט ומכונים אורטופדיים שונים. מדרסים אלה מגיעים במגוון רחב ביניהם מדרסים אנטומיים, מדרסים עם או בלי תמיכה ברשת, מדרסים משעם/ מגומי/ מסיליקון, מדרסים מגנטיים, מדרסים המתאימים לנעלי ספורט, מדרסים המכילים נוזל ג'ל ועוד. מדרסי מדף מיוצרים למידות סטנדרטיות ולכן אם כף הרגל שלכם בעלת מידה גדולה מאוד או קטנה מידי, כנראה שלא תמצאו מדרסי מדף במידתכם. 

 

השלבים להתאמת מדרסים לנעליים

מדרסים לנעליים בהתאמה אישית הם מדרסים המותאמים באופן ספציפי למטופל. תהליך ההתאמה האישית כולל בתוכו מספר שלבים. 

 

  • אבחון כף הרגל

השלב הראשון להתאמת מדרסים אורטופדיים הוא אבחון של כף הרגל. אבחון כף הרגל מצריך התייחסות למספר פרמטרים שונים, ביניהם גובה האדם, משקל הגוף, גיל, מבנה כף הרגל ועוד. כמו כן, במהלך האבחון חשוב מאוד להבין האם המדרסים מיועדים לספורט או למטרה אחרת, כמו לדוגמא מדרסים לפלטפוס גמיש שנועדו לתמיכה בכף הרגל ולחלוקת העומסים בצורה תקינה. 

אבחון כף הרגל יתבצע בשלושה מצבים- ישיבה עמידה והליכה. בכל מצב ייבחנו חלקים אחרים ויבואו לידי ביטוי בעיות אחרות. כמו כן באבחון יש לצלם את כף הרגל. 

באבחון יבצעו מספר בדיקות-

  • בדיקה של מבנה הרגל- בדיקה המתבצעת במנח בו הרגל נמצאת בזמן פעילות ספורטיבית. מנח זה נבחר על מנת לאבחן כף רגל של ספורטאים ולהתאים להם מסרבים. מנח זה למעשה מאפשר חיזור של הלחץ שמופעל על כף הרגל במהלך ריצה, קפיצה ומנוחה. יש לקחת בחשבון את העובדה שלקשת כף הרגל בדרך כלל תהיה תמיכה מינימלית. 
  • בדיקה של טווחי התנועה של מפרקי הקרסול ושל מפרקי הבהונות. 
  • באבחון יבצעו לחיצות על אזורים בכף הרגל להפקת כאב. לדוגמא, אם החלק הפנימי של כף הרגל כואב במגע, הדבר יגרום למטופל ללכת על צידה החיצוני של כף הרגל, מה שישנה את כל היציבה של הגוף וישפיע גם על איברים אחרים. 
  • באבחון תהיה התייחסות רבה למראה כף הרגל. המראה כולל פרמטרים כמו צבע כף הרגל ועובי העור בכף הרגל (לבחינה האם יש חסר ברקמות שומן בכף הרגל). 
  • בדיקה של מבנה הבהונות ועמדת העקבים. 
  • בדיקה של תפקוד שרירי הקרסול והשוק. 
  • בדיקה של אורך הרגליים. 

 

  • הסבר למטופל

לאחר אבחון כף הרגל וצילום שלה, יש להסביר למטופל מה הבעיה בכפות הרגליים שלו. חשוב להסביר למטופל את הבעיה על מנת שיידע איך להתמודד איתה. 

  • בחירת סוג המדרסים

לאחר ששלב האבחון עבר בהצלחה, יש לבחור את סוג המדרסים המתאימים למטופל ולבעיה ממנה סובל. סוג המדרסים יושפעו מהחומר ממנו יוכנו. 

את החומר יש לבחור בהתאם לבעיה ממנה סובל המטופל ובהתאם לפעילות היומיומית לשמה צריך את המדרסים, כלומר מה העבודה שלו, האם צריך את המדרסים לספורט וכדומה. 

יש להבדיל בין מדרסים רכים שמתאימים לאנשים בעלי רקמת שומן דלה או בעלי כף רגל סוכרתית, לבין מדרסים קשיחים או חצי קשיחים, עשויים קרבון שמתאימים לבעיות כמו פלטפוס או קריסה של עמדת הקרסול. 

 

  • לקיחת מידות

לאחר בחירת המדרסים יש לקחת מידות של כף הרגל. יש 3 דרכים אפשריות ללקיחת המידות של כף הרגל של המטופל. 

  • עמידה- לקיחת מידות של כף הרגל בעומס מלא. 
  • ישיבה- לקיחת מידות של כף הרגל בעומס חלקי. 
  • שכיבה בחבישת גבס- לקיחת מידות של כף הרגל ללא עומסים כלל. 

 

  • הכנת המדרסים

בשלב זה, לאחר אבחון כף הרגל ולקיחת המידות שלה יש להתחיל בהכנת המדרסים בפועל. שלב הכנת המדרסים מחולק למספר שלבים שונים בפני עצמו ביניהם יש להכין שבלונה של המדרס מגבס, על ידי השבלונה יש להכין את המדרס בהתאם לחומר הנבחר ולסוג המדרס המתאים. 

 

  • ביקורת

קיבלתם את המדרסים החדשים, אך זה לא הסוף. לאחר כשלושה שבועות בהם המטופל הולך ומתנהל עם המדרסים החדשים, עליו להגיע לביקורת. בביקורת למעשה יש לבדוק שקיעות ועומסים הנוצרים על המדרסים ולהתאים אותם מחדש. התאמת המדרסים נעשית מחדש מאחר שכף הרגל דינמית אך לקיחת המידות נעשית במצב סטטי. לכן, בזמן הליכה, המדרסים עלולים להשפיע מעט אחרת על כף הרגל ויש להתאים אותם מחדש. יש לקחת בחשבון שיכול להיות מצב בו המטופל יצטרך מספר ביקורות עד שהמדרסים יתאימו לו לחלוטין.  

 

מה המחירים של מדרסים לנעליים?

קשה לענות באופן חד משמעי כמה מדרסים לנעליים יעלו שכן המחיר משתנה בהתאם לסוג המדרסים, לחומר ממנו עשויים המדרסים, האם אתם בוחרים במדרסים בהתאמה אישית או לא, מי איש המקצוע ועוד. טווח המחירים עבור מדרסים ינוע בין 400 לבין 2,500 שקלים, כאשר יש לקחת בחשבון שהמדרסים הזולים פחות איכותיים. 

ריכזנו לכם ממוצע מחירים עבור מדרסים לנעליים- 

  • המחיר עבור מדרסים ביומכניים רכים (3 שכבות, לרוב ללא בולם זעזועים איכותי) ינוע בין 800 לבין 1,000 שקלים. 
  • המחיר עבור מדרסים ביומכניים קשיחים (4 שכבות או יותר, יכילו בולם זעזועים איכותי, מתאימים לספורט), ינוע בין 1,000 לבין 1,200 שקלים. 
  • המחיר עבור מדרסים קשיחים מפלסטיק (עשוי חומרים טרמופלסטיים) ינוע בין 1,200 לבין 1,500 שקלים. 
  • המחיר עבור מדרסים קשיחים (עשויים קרבון או גרפיט, שמתאימים לטיפול בדפורמציות בכף הרגל) ינוע בין 2,000 לבין 2,500 שקלים. 

 

מדרסים לנעליים

אנשים רבים סובלים מבעיות שונות בכפות הרגליים. בעיות בכפות הרגליים עלולות לגרום לבעיות בברכיים, בגב, באגן, בכתפיים ובצוואר. על מנת להימנע מכאבים ולשמור על הגוף, ניתן להוסיף לנעליים מדרסים. מדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי שמיועד לטיפול בבעיות שונות של כף הרגל. צריכים מדרסים לנעליים? המאמר הבא הוא בשבילכם. 

 

מהם מדרסים לנעליים?

מדרסים לנעליים הם אביזר אורטופדי שנועד להקל על ליקויי יציבה ולטפל בבעיות בכף הרגל. המדרסים, שמוכנסים לנעלי ספורט בדרך כלל, מסייעים בשיפור היציבה, בהפחתת עומסים ובפיזור הלחצים של כף הרגל. מדרסים הם אביזר המיועד לשימוש של אדם אחד בלבד והם לא ניתנים להעברה בין אנשים שונים. הסיבה לכך היא שכל אדם סובל מבעיות שונות בכף הרגל, והעברה של מדרסים המותאמים לבעיה של אדם אחד עלולה לגרום לנזק אצל אדם הסובל מבעיות אחרות. 

כאשר מתאימים מדרסים יש לקחת בחשבון את טיב הנעל. במידה שיש לכם נעליים עם זווית עקומה, הכנסת המדרסים אליהם עלולה לפגוע במדרסים והם לא יוכלו לבצע את התפקיד שלהם כנדרש ולתמוך בכף הרגל בצורה המתאימה. 

 

סוגי מדרסים לנעליים

השלבים להתאמת מדרסים לנעליים

קיימים שני סוגים מרכזיים של מדרסים לנעליים-

  • מדרסים פונקציונליים- מדרסים פונקציונליים הם מדרסים המיוצרים במספר גרסאות שונות ומותאמים אישית למקרה של כל מטופל. מדרסים פונקציונליים נועדים לטיפול בבעיות קלות יחסית כמו קשת גבוהה או נמוכה (פלטפוס). 
  • מדרסים ביומכניים- מדרסים ביומכניים הם מדרסים המגיעים במספר גרסאות שונות ומותאמים אישית למקרה הספציפי של המטופל. מדרסים אלה משפרים את השפעת הביומכניקה (יישום של חוקי מכאניקה על המערכת הביולוגית של גוף האדם).

 

מתי נצטרך מדרסים לנעליים?

קיימים מקרים שונים ומצבים שונים בהם יהיה צורך בהוספת מדרסים לנעליים. ריכזנו לכם מספר מצבים נפוצים להוספת מדרסים לנעליים. יש לקחת בחשבון כי אלה לא המקרים היחידים ויכולות להיות סיבות שונות לצורך במדרסים. 

  • פלטפוס- פלטפוס הוא מצב רפואי נפוץ מאוד בו למעשה כף הרגל שטוחה והקשת האורכית המחברת בין העקב לבין כריות האצבעות נמוכה ולעתים לא קיימת כלל. כאשר הקשת האורכית תקינה, היא בולמת זעזועים ומאפשרת חלוקה תקינה של משקל הגוף בין עצמות כף הרגל. אך, כאשר הקשת האורכית אינה תקינה, נגרמים שינויים במנח כף הרגל והקרסול מה שמוביל לשינוי בתפקודי מפרק הגפה התחתונה לבעיות רפואיות ולכאבים חזקים. מדרסים לפלטפוס למעשה ממלאים את החלל הנמצא תחת הקשת האורכית. כך המדרסים תומכים בכף הרגל ומעניקים לה מנח תקין במגע עם הקרקע. בזכות מדרסים לפלטפוס ניתן להפחית את הכאבים בעמידה, הליכה וריצה.
  • סוכרת- סוכרת היא מחלה שנובעת מליקוי בחילוף החומרים של הגוף. לקות זו גורמים לרמת סוכר גבוהה בדם. אצל חולי סוכרת יש סיכוי גבוה לפגיעה עצבית סנסורית. פגיעה זו נגרמת בעקבות פגיעה בכלי הדם באזור הגפיים. בעקבות כך נגרמים תסמינים שונים לכפות הרגליים כמו נימול וירידת התחושה. בנוסף, סוכרת מובילה להיצרות של העורקים. היצרות זו מובילה לירידה במחזור הדם ברגליים ובכפות הרגליים, מה שעלול להוביל להגלדה איטית של הדם, לנפיחות ויובש של כף הרגל. מדרסים לכף רגל סוכרתית אמורים ליצור הגנה ופיזור עומסים שווה על מנת למנוע לחצים מוגברים באזור אחד. כמו כן, במקרה של כיב, ניתן לשחרר את הלחץ ממוקד הכיב על ידי נקודות לשחרור מוקדי לחץ במדרס עצמו.
  • ספורטאים- מדרסים שמתאימים במיוחד לספורטאים ולאנשים שרצים הרבה. מדרסים אלה מפזרים את עומסי משקל הגוף על כפות הרגליים, מייצבים את מנח כף הרגל ומקנים לה ביומכניקה יעילה ונכונה. מדרסים לריצה, עוצרים את התנועה הבלתי רצונית של חלקי כף הרגל, מגנים מפני זעזועים ואף מונעים הזעה ובקטריות העלולות להתפתח בנעל. ספורטאים שנעזרים במדרסים לריצה זוכים בתמיכה בכף הרגל בתוך נעל הספורט. בזכות עובי המדרס, ניתן להתאים אותו גם לנעליים צרות במיוחד. 
  • צבא- מדרסים לחיילים הם מדרסים המותאמים לנעליים הצבאיות. מדרסים אלה יסייעו לחיילים בהימנעות מפציעות, שיפור הכאבים בכף הרגל בפרט ובגוף בכלל, תמיכה בכף הרגל, חילוק העומסים ופיזור הלחצים עליה. מדרסים לנעליים צבאיות יהפכו את הנעליים הצבאיות לנוחות יותר ויהיו בריאים לכף הרגל. מדרסים לנעליים צבאיות הם מדרסים המותאמים לכל חייל באופן אישי. על ידי כך החייל מקבל את המענה הדרוש לו בהתאם למבנה כף הרגל שלו ולסוג הפעילות אותה הוא מבצע. 

 

מהם מדרסים לנעליים בהתאמה אישית?

מדרסים לנעליים בהתאמה אישית הם מדרסים המיוצרים לכל מטופל ומטופל באופן אישי על מנת להתאים באופן מדויק למבנה כף הרגל, לתמיכה שהיא צריכה ולמנח הביומכני. מדרסים אלה יתאימו לכף הרגל של המטופל, לבעיה ממנה סובל, למידות כף הרגל שלו ועוד. מדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים ממגוון חומרים שונים כמו קרבון, שעם, עור, פולימרים ועוד. המדרסים הללו ניתנים לשינוי כמו עיבוי, הוספת תמיכה בקשת, התאמה לנעל חדשה ועוד. 

ההתאמה למטופל כוללת מספר שלבים שונים ביניהם אבחון כף הרגל והבעיה ממנה סובל המטופל, לקיחת מידות של כף הרגל, בחירת סוג המדרסים והחומר מהם יוכנו וייצור המדרסים המתאימים. 

למרות שמדרסים לנעליים בהתאמה אישית מיוצרים באופן ספציפי למטופל, הם מצריכים זמן הסתגלות. לכן, כחלק משלבי ההתאמה על המטופל להגיע לביקורת בה יבדקו כי אכן המדרסים מתאימים וייתכן שיבצעו בהם שינויים מסוימים. 

 

מדרסים לנעליים לא בהתאמה אישית

מדרסים לנעליים לא בהתאמה אישית הם מדרסי מדף. מדרסי מדף ניתנים לרכישה בבתי מרקחת, חנויות ספורט ומכונים אורטופדיים שונים. מדרסים אלה מגיעים במגוון סוגים ביניהם מדרסים אנטומיים, מדרסים עם או בלי תמיכה ברשת, מדרסים משעם/ מגומי/ מסיליקון, מדרסים מגנטיים, מדרסים המתאימים לנעלי ספורט, מדרסים המכילים נוזל ג'ל ועוד. מדרסי מדף מיוצרים למידות סטנדרטיות ולכן אם כף הרגל שלכם בעלת מידה גדולה מאוד או קטנה מידי, כנראה שלא תמצאו מדרסי מדף במידתכם.

מרק איווניר התאמת מדרסים
מרק איווניר התאמת מדרסים

מרק איווניר מייסד ומנהל המרכז למדרסים. המקום שמרכז עבורכם את כל מה שצריך לדעת על עולם המדרסים והתאמה אישית של מדרסים לרגל.