מדרסי סיליקון – למי הם מתאימים?

תוכן עניינים
למידע נוסף השאירו פרטים נוספים

מדרסי סיליקון - למי הם מתאימים?ישנם אנשים שיכולים להיעזר במדרסים לצורך תיקון בעיות אורתופדיות. יש כאלה שזקוקים למדרסים כתוצאה מקיומם של כאבים ברגל, באזור העקב, בברכיים או בגב. בין סוגי המדרסים הנפוצים והחשובים ביותר ניתן למצוא את מדרסי הסיליקון.

מדוע הם טובים כל כך? למי הם מתאימים? האם הם נחשבים ליקרים או דווקא לזולים? האם הם עדיפים על מדרסים קשיחים? רק כאשר משיבים על שאלות אלה ניתן לבחור את המדרס המתאים ביותר, בעל התועלת המרובה ביותר.

מדרסי סיליקון במחיר נוח

לעומת מדרסים ביומכניים, מדרסי סיליקון חצי קשיחים בהתאמה אישית או מדרסים אחרים שמיוצרים בשיטת השכבות ולפי מידה, מדרסי סיליקון נחשבים ליחסית זולים. ראוי לציין זאת, אך להדגיש שלא כדאי לבחור את המדרס רק על פי מחירו אלא על פי התאמתו לצרכים.

גם מדרסי סיליקון ניתן למצוא ברמות שונות של מחיר על פי הדגם, הסוג היצרן וכדומה. אז מהי הסיבה לבחור דווקא במדרסים הללו? הסיבה המרכזית היא שמדובר במדרסים בעלי יכולת מצוינת לבלימת זעזועים. לא לכל אחד זה צריך להיות השיקול בבחירת מדרס.

בחלק מהבעיות האורתופדיות הנפוצות מה שנחוץ זה דווקא תמיכה מוגברת לכף הרגל באמצעות מדרס קשיח. אך כאשר הפתרון הנדרש הוא לבלום את הזעזועים המשפיעים על כף הרגל ומשם מועברים אל המפרקים ואל הגוף כולו – אז המדרסים הללו בהחלט מומלצים מאוד.

המדרסים לספורטאים

מדרס סיליקון מיוצר בדרך כלל מחלק אחד. זה שונה לעומת דגמים נפוצים של מדרסים שמזמינים לפי מידה, ואשר מחולקים למספר שכבות, על פי הצורך ולעיתים כוללים חלקים פלסטיים, גרפיט ואפילו מתכת. למי מדרס הסיליקון יהווה בחירה מומלצת? כך הדבר כאשר מדובר באנשים פעילים, לרבות ספורטאים.

בזמן פעילות ספורטיבית, בשעה שהמפרקים עובדים, כאשר הרגליים קופצות, כאשר הגוף מתמודד עם מאמץ מוגבר ועומסים גדולים, עשויים להתרחש נזקים. לא תמיד קל להבחין בנזקים ובדרך כלל כאבים, שברי מאמץ, דלקות, שיחקה של הסחוס או דלקות מפרקים הם תוצאה של תהליך מתמשך. זהו המקום לציין שמדרס הסיליקון שמשכך את הזעזועים בדיוק כמו בולם זעזועים המותקן במכונית, יכול לסייע הן במניעה, הן בשיקום והן בריפוי.

רופאים, פיזיותרפיסטים ומאמנים מקצועיים ממליצים לעוסקים בספורט לעשות שימוש במדרסי סיליקון כדי להפחית את הסיכון לחוליות הגב, כדי להפחית פגיעה בברכיים, כדי להגן על כפות הרגליים. עבור מי שנוהג לרוץ מספר פעמים בשבוע לצורך שיפור סיבולת לב ריאה, עבור מתאמנים במכון כושר, לרוכבי אופניים, לשחקני טניס, כדורסלנים, אתלטים וכיוצא באלה – מדרסים בעלי אפקט של בלימת זעזועים יועילו מאוד.

מדרסי סיליקון לפי הצורך

מדרסי הסיליקון יכולים להיות טובים כמענה למספר בעיות אורתופדיות. הם יכולים לסייע למשל בכאבי דורבן ולחלק מהאנשים הסובלים מקשת גבוהה ובעיות נוספות. יחד עם זאת, חשוב לציין שלא תמיד למדרסים הללו יש אפקט מספק כאשר קיימת בעיה ביציבה, כאשר סובלים מפלטפוס או כאשר הפיזיולוגיה של הרגל גמישה ורכה. ישנם מצבים שבהם מדרס רך וגמיש, שמיוצר באופן המוני ולא בהתאמה אישית יהיה פחות טוב ואפילו לא מומלץ.

לפני שמחליטים האם עדיף המדרס הרך או המדרס הקשיח, לפי שבוחרים מדרס במחיר נמוך יותר או מדרס יקר יותר (כגון מדרס ביומכני, מדרס בהתאמה אישית) כדאי להגדיר את המטרה. אם המטרה היא למנוע כאבים, דלקות, שברי מאמץ שהם תוצאה של פעילות מוגברת – מדרסי סיליקון יהיו מספקים. אם ידועה בעיה אורתופדית מאובחנת, אם מדרסים מוכנים לא הועילו, אם קיימת גמישות יתר בכף הרגל או שצריך יותר תמיכה – מדרס בהתאמה אישית יתאים יותר.

 

אולי יעניין אותך גם:

סריקה ממוחשבת תתאים לכם מדרסים

מרק איווניר התאמת מדרסים
מרק איווניר התאמת מדרסים

מרק איווניר מייסד ומנהל המרכז למדרסים. המקום שמרכז עבורכם את כל מה שצריך לדעת על עולם המדרסים והתאמה אישית של מדרסים לרגל.