במהלך השנים, משווקים מדרסים שונים, אשר מטרתם היא לבלום זעזועים ולהשפיע על איכות הריצה וההליכה.
בדרך כלל, המנגנון בו הם עובדים הוא אספקת תמיכת לכף הרגל והעקב באופן שיספק בקרת תנועה ויפחית את ההטיה המופרזת. המדרסים בנויים כך שמירב העומס יוטל על האיזור הקידמי, אשר מקבל תמיכה מובנית.
מי צריך מדרסים ואיך לבחור?
שימוש במדרסים עם רפידות מותאמות עשויות לשפר את מידת הנוחות, להפחית כאבים, לשפר את תמיכת הגוף כולו בעת מאמץ ולסייע להתאמה טובה יותר בין הנעל למבנה הרגל.
מטרת ומבנה המדרסים בולמי זעזועים
מדרסים בולמי זעזועים לרוב יידרשו על ידי ספורטאים בכלל והעוסקים בריצה בפרט. למרות שהשפעת הריצה על בריאות הגוף ידועה זה מכבר, היא עלולה להיות בעלת השפעה פחות טובה על הרגליים, קרסוליים וברכיים, במיוחד כאשר רצים על משטחים קשים כמו כבישים ואספלט.
בכדי להפחית את המכות הנחוות כתוצאה מפגיעת כף הרגל על המשטח הקשה, המדרסים שיותאמו לכך יהיו רכים יותר ועשויים מחומרי ג’ל שונים אשר יוכלו לשפר ולסייע לנוחות כף הרגל. מעבר לכך, חומר הג’ל יהיה לרוב אנטי מיקרוביאלי בכדי לסייע למניעת ריחות וחוסר נוחות נוסף כתוצאה מפעילות גופנית ממושכת. למרות המבנה המשותף לכל המדרסים הללו, יהיו שינויים של גדלים וצורות, בכדי שהם יוכלו להיות מותאמים באופן האישי ביותר.
יתרונות וחסרונות להתאמת מדרסים
עם זאת, מוצרים אלה, בדומה למוצרים אחרים המיועדים לשיפור איכות החיים, הינם יקרים ולפעמים לא מחויבי המציאות. ספורטאים רבים, עלולים לעמוד בפני הדילמה האם להשקיע במוצר אשר לא מבטיח שיפור הישגים באופן ישיר.
לכן, אם אפשרי לנסות מדרסים אלו בעת פעילות לפני רכישתם, יוכל הקונה להבטיח את עצמו מפני טיבם. התנסות כזו לא תמיד אפשרית, מכיוון שהמדרסים מותאמים באופן אישי ואינם ניתנים להחלפה. כך או כך, התייעצות עם אנשי מקצוע ומומחים בתחום באופן אישי לגבי בעיות ספציפיות תוכל לתת חוות דעת נוספת לגבי דרישה למדרסים אלו.